Bine ati venit!

Sper sa va fie de folos ce gasiti pe acest blog.

Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 martie 2011

PRESTIGE 290 FS - TRATAMENT LA CARTOF

Prestige 290 FS

Substante active: imidacloprid 140 g/l + pencicuron 150 g/l
Formulare: FS (suspensie concentrata)
Insectofungicid utilizat la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado, a afidelor si a rizoctoniozei
Cultura
Organism tinta
Doza
Cartof
Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)
Afide (Aphis sp.)
Rizoctonioza (Rhyzoctonia solani)
0,8 l/t

Modul de actiune

Prestige are actiune sistemica si in acelasi timp de contact asupra organismelor daunatoare. Imidacloprid, componenta activa insecticida, formeaza in jurul tuberculilor un halou de protectie prin intermediul caruia se manifesta actiunea de contact asupra insectelor din sol. Ulterior imidacloprid patrunde în mod sistemic in tuberculi si de aici este distribuit acropetal in partile aeriene ale plantelor, actionand asupra daunatorilor in timpul perioadei de vegetatie. Pencicuron, componenta fungicida, are actiune de contact, prevenind infectiile de rizoctonioza care pot avea ca sursa infectioasa samanta utilizata la plantare sau resturile vegetale incorporate in sol.

Modul de utilizare
Tratamentul se efectueaza cu ajutorul unei instalatii amplasate pe masina de plantat, care pulverizeaza produsul in doza de 0,8 l/t (în amestec cu cca. 45 l apa) direct pe tuberculi, concomitent cu plantarea lor. Nu sunt recomandate alte metode de aplicare, datorita impreciziei dozarii produsului si neuniformitatii distributiei. Eficacitatea produsului poate fi valorificata la maximum doar in conditiile unei tehnologii de cultura corecte. Prestige nu se va utiliza pe o samanta cu vigoare slaba sau infectata cu diverse ciuperci patogene (Fusarium, Erwinia) si la culturi amplasate pe soluri reci, cu exces de umiditate sau semanate la adancime prea mare.

Prestige are o eficacitate remarcabila asupra gandacului din Colorado si a afidelor. El poate combate acesti daunatori in proportie de 99 - 100%, chiar si la 75-80 zile de la rasarirea culturii. Datorita eficacitatii impotriva afidelor, vectori ai transmiterii virozelor, Prestige contribuie indirect la reducerea semnificativa a atacului acestor boli extrem de grave, in special pentru culturile semincere. Prestige este eficace si impotriva viermilor sarma, insa în acest caz durata de protectie a culturii este de cca. 4 saptamani, deci sunt protejati numai tuberculii utilizati la plantare.

Niciun comentariu: