Bine ati venit!

Sper sa va fie de folos ce gasiti pe acest blog.

Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 martie 2011

ROUNDUP - ERBICID TOTAL

Roundup (Glifosat 360 g/l)

Erbicid total neselectiv, cu actiune sistemică, postemergent. ROUNDUP® controlează perfect toate speciile de buruieni anuale şi perene. ROUNDUP ® are un caracter universal având foarte multe segmente de aplicare.
Înainte de semănat Floarea Soarelui
Buruienile ţinta sunt: pălămida (Cirsium arvense) şi cornacii (Xanthium strumarium, Xanthium italicum)
Doze recomandate
Aplicati 2-3 l/ha erbicid ROUNDUP ® în maximum 150 litri apa, când pălămida este în faza de rozetă.
Mod de aplicare
Araţi şi discuiţi în toamnă.
Nivelaţi superficial solul, cât mai devreme în primavara; se lasă buruienile să crească. Lăsaţi 3-5 zile pauză pentru translocare, până la urmatoarea lucrare mecanică. În cazuri deosebite, erbicidarea se poate efectua, după semănat, până la 1–2 zile înainte de răsărirea culturii de floarea soarelui, în condiţiile în care buruienile menţionate sunt răsărite. Înainte de recoltarea cerealelor păioase Se aplică pentru distrugerea buruienilor perene şi pentru desicarea culturii.
Doze recomandate
Buruieni problemă:
Pir (Agropyron repens), Costrei (Sorghum halepense), Pălămidă (Cirsium arvense), Turita (Gallium aparine) - Doză 3-4 l/ha Stuf (Phragmites communis) – Doză 5-6 l/ha
Aplicarea în vii şi livezi
Buruienile ţintă sunt pirul (Agropyron repens), costreiul (Sorghum halepense), pălămidă (Cirsium arvense), volbură (Convolvulus arvensis) şi pirul gros (Cynodon dactylon)
Mod de aplicare:
Roundup® poate fi aplicat în benzi sau pe toată suprafaţa folosind vermo rele sau maşina de erbicidat cu lănci manual sau rampă de stropit, în funcţie de sistemul de cultură al viei sau pomilor. Se aplică primăvara când buruienile au în jur de 10-20 cm. 
Nu îndepărtaţi de pe teren mulciul rezultat în urma distrugerii buruienilor deoarece acesta păstrează umiditatea solului, previne eroziunea şi împiedică în bună măsură germinarea buruienilor anuale În cursul anului, vetrele din noua generaţie a buruienilor vor fi erbicidate folosind pompele de spate cu 2% soluţie de Roundup.
Pe canale, terenuri virane
Mod de aplicare
Aplicaţi Roundup 4-6 l/h, în funcţie de speciile combătute, când acestea au o masă foliară suficient de dezvoltată. Doza de apă la ha este de 100-150 l. Soluţia se poate aplica şi prin pensularea buruienilor (conc. 33%).
Alte segmente
Roundup se mai foloseşte pentru distrugerea stufului din exploataţiile piscicole, în silvicultură, pentru distrugerea cuscutei din cultura de lucernă (0,75 l/ha; 1-3 zile după coasă), a buruienilor în stadiu foarte avansat de vegetaţie din culturile de talie joasă (sfeclă de zahăr, culturi legumicole, etc. prin pensulare).

Un comentariu:

Mihai spunea...

Buna ziua! O intrebare am si daca ma poate ajuta cine ii sunt recunoscator...Cu ce substanta combat CUSCUTA sau Tortelu la cultura de cartofi?
Va multumesc!